|
Może Cię również zainteresujeOpisJagły jadano na dworze Władysława Jagiełły i Anny Jagiellonki, przyzwyczajenia dworskie zmienił dopiero Jan III Sobieski przywożąc z Odsieczy Wiedeńskiej ziemniaki. Kasza uchodziła niegdyś za pożywienie wyrafinowane, choć w ostatnim stuleciu traktowana jest inaczej. To bardzo tania i zdrowa żywność, można ją podawać do mięs, warzyw, ryb i owoców, może też służyć jako farsz do pierogów, zapiekanek i dań jarskich. Taką konkurencję trudno wytrzymać, więc kasza wygrywa pod względem dietetycznym z makaronem i ryżem. W książce przepisy na dania z kaszą gryczaną, jaglaną, perłową, jęczmienną, kukurydzianą, krakowską, manną, kuskus… na dania obiadowe i desery też!
Opinie naszych Klientów
Powiedz co myślisz o tym produkcie - dodaj swoją opinię
![]()
Kasza to produkt niedoceniany przez nas, traktowany często jako gorsze jedzenie. Tymczasem jest to jeden z najmniej przetworzonych i najzdrowszych produktów żywieniowych.
Często mamy wyobrażenie, że kasza jest po prostu niedobra. Ta książka ma tę właściwość, że pomaga przyrządzić kaszę w sposób smaczny, a nawet wyrafinowany i polubić ją. Ostatnio oglądane
|
Produkt niedostępny |