|
Może Cię również zainteresujeOpisKuchnia według pięciu przemian stosuje zalecenia tradycyjnej chińskiej medycyny, dotyczące kolejności dodawania produktów podczas gotowania.
Autorka dzieli się z czytelnikami własnym doświadczeniem w zakresie prowadzenia zdrowej kuchni dla całej rodziny. Potrawy wegetariańskie gotowane według pięciu przemian są smaczne, tanie i nie bardziej pracochłonne niż tradycyjne dania. Autorka od kilkunastu lat żywi według tych zasad swoją rodzinę i zarówno jej mąż, jak i trójka dzieci akceptują i lubią przyrządzane w ten sposób potrawy.
Opinie naszych Klientów
Powiedz co myślisz o tym produkcie - dodaj swoją opinię
![]()
Ksiażkę czyta się jednym tchem. Autorka opiera swoją wiedzę na chińskiej kuchni zwiazanej z filozofią feng-shui. Podkreśla też, że taką wiedzę, opartą na obserwacji natury, miały nasze babcie i pra-babcie. Potwierdzam te słowa, moja babcia stosowała bardzo wiele z opisanych w książce zasad dotyczących sezonowości potraw, stosowania ziół, miodu, potraw pełnoziarnistych oraz warzyw i owoców regionalnych. Warto tę wiedzę kultywować i przypominać kolejnym pokoleniom. Dzisiejsze młode, zapędzone, wielkomiejskie gospodynie, często nie mają od kogo przejąć sposobów zdrowego żywienia. Gorąco polecam.
![]()
Gotowanie według 5 przemian ma dla mnie coś z magii. Dodawanie składników w odpowiedniej kolejności zmienia smak dania i jego właściwości energetyczne lecząc nas i wzmacniając.
Oprócz przystępnego wprowadzenia w kuchnię 5 przemian największym atutem tej książki jest dla mnie różnorodność przepisów oraz jadłospis na cały dzień dostosowany do pór roku. Ostatnio oglądane
|
Produkt niedostępny |